He aha ka ʻokoʻa ma waena o ka valve proportional a me ka valve solenoid?

Ma ke kahua o ka hoʻokele wai i nā ʻōnaehana hydraulic, pāʻani nā valves i kahi hana koʻikoʻi.ʻElua mau ʻano maʻamau ʻo nā valve proportional a me nā valve solenoid.ʻOiai ua hoʻohana ʻia nā mea ʻelua ma ke ʻano he mana hoʻomalu no ka kahe ʻana o ka wai, loaʻa iā lākou nā ʻokoʻa like ʻole i ka hana, ka noi, a me nā pono.Luʻu kēia ʻatikala i nā ʻokoʻa ma waena o kēia mau mea kumu ʻelua.

Solenoid Valves: He Manaʻo pōkole

ʻO ka valve solenoid he mea electromechanical i hoʻohana ʻia e hoʻomalu i ke kahe o kahi wai (maʻa mau ke kinoea a wai paha) ma o kahi ʻōnaehana.Hoʻohana ia i kahi solenoid e wehe a pani paha i ka valve.Ke hoʻohana ʻia ka ʻāwīwī i ka wili, hana ia i kahi māla magnetic e hāpai i kahi plunger a i ʻole e hoʻohuli i kahi pahu e hiki ai ke kahe wai.Hoʻohana maʻamau ʻia nā kiwi solenoid i nā noi on/off kahi e hoʻopau ʻia a ʻae ʻia ke kahe wai.

Nā Valves Proportional: He Manaʻo pōkole

ʻO nā valve proportional, ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, ʻoi aku ka holomua a me ka versatile.Hāʻawi lākou i ka mana pololei o ka kahe o ka wai, e kūpono iā lākou no nā noi e koi ana i ka hoʻoponopono holo mālie a pololei.Hiki i kēia mau valve ke hoʻoponopono i ke kahe o ka wai i ka like me ka hoʻokomo ʻana i kēia manawa a i ʻole ka volta, e ʻae ai i ka hoʻoponopono maikaʻi.

Ka ʻokoʻa ma waena o ka Valve Proportional a me Solenoid Valve E hoʻohālikelike i ka ʻokoʻa ma waena o nā huaʻōlelo like.

hoʻoponopono pololei:

Solenoid Valves: He binary nā valve solenoid, ʻo ia hoʻi, ua hāmama a paʻa paha.Loaʻa iā lākou ka hiki ke hoʻomalu pono i ka kahe wai, e kūpono iā lākou no nā noi maʻalahi.
ʻO ka Valve Proportional: Hāʻawi ka valve proportional i ka mana pololei o ka kahe wai, e hāʻawi ana i kahi kūlana waena ma waena o ka wehe piha a me ka paʻa piha.He mea kūpono kēia no nā noi e koi ana i ka mana pololei.
palapala noi:

Solenoid Valves: Hoʻohana maʻamau ʻia nā valve solenoid i nā noi e like me nā ʻōnaehana irrigation, nā mea pono hale e like me nā mīkini holoi, a me nā ʻōnaehana pneumatic.
Nā Valves Proportional: Hoʻohana ʻia nā valve proportional i nā ʻōnaehana paʻakikī e like me nā mīkini ʻenehana, nā ʻōnaehana hoʻokele automotive, a me nā noi aerospace kahi e koʻikoʻi ai ka modulation pololei o ka kahe wai.
ikehu pono:

Solenoid Valves: He ikehu ka solenoid valves ke wehe piha a paniia paha, aka, emi mai paha ka maikai ke holo kaa pinepine.
Nā Valves Proportional: Hiki i nā valve proportional ke hōʻemi i ka pau ʻana o ka ikehu ma o ka hoʻohana ʻana i ka ikehu ma o ka hoʻoponopono pono ʻana i ka kahe wai i ka pae i makemake ʻia.
koina:

Solenoid Valves: ʻOi aku ka maikaʻi o nā valve solenoid ma mua o nā valve proportional ma muli o kā lākou hana maʻalahi a me ka hana.
Nā Valves Proportional: ʻOi aku ke kumukūʻai o nā valve proportional ma muli o kā lākou mau hiʻohiʻona mana kiʻekiʻe.
i ka hopena

I ka hōʻuluʻulu ʻana, aia ka ʻokoʻa nui ma waena o nā valve proportional a me nā valve solenoid i ka pololei o ka mana a me ka versatility noi.Maikaʻi nā ʻūhā solenoid no nā hana maʻalahi a i ʻole nā ​​​​hana, ʻoiai ʻoi aku ka maikaʻi o nā valve proportional i nā noi e koi ana i ka hoʻokele wai a me ka mālie.Ke koho ʻana ma waena o nā mea ʻelua, pono e noʻonoʻo ʻia nā koi kikoʻī o ka ʻōnaehana e hōʻoia i ka hana kūpono a me ka pono.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-23-2023