Pehea ka hana ʻana o ka valve hoʻokele hydraulic?

He kuhikuhi hydraulicpahu hoʻomaluhe mea nui i loko o nā ʻōnaehana hydraulic.Mālama ʻo ia i ke kuhikuhi o ke kahe o ka wai hydraulic i loko o ka ʻōnaehana, hoʻololi i ke ala kahe i nā cylinders mana a i ʻole nā ​​motika hydraulic ma kahi ʻaoʻao a i ʻole kekahi.ʻO ka hydraulic directional control valve he ʻāpana paʻakikī o ka mīkini i hoʻohana ʻia i nā ʻano noi.Ma kēia ʻatikala, e ʻimi mākou i nā kikoʻī o ke ʻano o ka hana o ka hydraulic directional control valve, kona mau ʻāpana, ʻano, a me nā noi.

Nā ʻāpana o kahi kuhikuhi HydraulicʻĀpana hoʻomalu
He ʻehā mau ʻāpana kumu o ka valve hoʻokele hydraulic: ʻo ke kino valve, spools, actuators, a me nā papa kaupae.

Kino Valve
ʻO ke kino o ka valve o ka hydraulic directional control valve i hana ʻia me kahi hui o nā ʻāpana mīkini e hāʻawi i kahi ala no ka wai hydraulic.Hoʻopili pū ʻia nā awa like ʻole, nā kahawai, a me nā lua o ke kino valve e hoʻomalu i ke kahe o ka wai hydraulic i loko o ka ʻōnaehana.

Nā wili
ʻO nā spools nā mea i loko o ka valve mana.Ke neʻe nei lākou i hope a i waho i loko o ke kino valve e hoʻoponopono i ke kuhikuhi o ka kahe wai a mālama i ke kaomi a me ka nui o ke kahe i loko o ka ʻōnaehana.

Nā mea hoʻokele
ʻO Actuators nā mea hana e hoʻohuli i ka kahe wai i ka ikaika mechanical.Hoʻohana nā mea hana hydraulic i ke kaomi wai e hana i ka ikaika a me ka neʻe ʻana ma kahi mamao.ʻO lākou ke kuleana no ka hoʻoneʻe ʻana i nā spools i loko o ke kino valve, ʻo ia hoʻi, e hoʻomalu i ke kahe o ka wai hydraulic.

Kaulana Ili
ʻO nā ʻaoʻao hoʻouka ʻia nā ʻaoʻao o waho o ka valve kahi i kau ʻia ai i ka mīkini.ʻO nā ʻili e kau ana he palahalaha a koi pono i ka alignment pololei e hōʻoia i ka hana kūpono o ka valve.

Nā ʻano o ka Hydraulic Directional Control Valve
ʻEkolu mau ʻano kumu mua o ka valve control directional hydraulic: spool-type, poppet-type, a rotary-type.

ʻO Spool-Type Directional Control Valve
Hoʻohana maʻamau ʻia nā kiwi hoʻokele kuhikuhi ʻano spool i nā ʻōnaehana hydraulic.Hoʻohana ʻia lākou e kahi pilot hydraulic a solenoid paha.Hoʻouna ka pilote i kahi hōʻailona i ka valve, e wehe a pani paha i hoʻokahi a ʻoi aku paha nā wili e hoʻokele i ke kuhikuhi o ka wai hydraulic.

Poppet-Type Directional Control Valve
Hoʻohana ʻia nā kiwi hoʻokele kuhikuhi ʻano poppet i nā kīwaha nānā i hoʻopiha ʻia i ka pūnāwai e hoʻomalu i ke kahe o ka wai hydraulic.Hoʻohana ʻia lākou no nā noi haʻahaʻa.

Rotary-Type Directional Control Valve
Hoʻohana ʻia nā kiwi hoʻokele kuhikuhi ʻano Rotary i kahi rotor e hoʻokele ai i ke kahe o ka wai hydraulic.Hoʻohana ʻia lākou i nā noi kiʻekiʻe.

Nā noi o ka Hydraulic Directional Control Valve
Hoʻohana ʻia nā ʻōkuhi hydraulic directional control i nā ʻano noi like ʻole e koi ai i ka mana pololei o ka kahe wai a me ke kaomi.Aia kekahi mau noi maʻamau:

Mekini Hana Hana
Hoʻohana maʻamau ʻia nā ʻōkuhi hydraulic directional i nā mīkini ʻenehana e like me nā kaomi, nā mea ʻoki metala, a me nā mīkini hoʻoheheʻe injection.Hāʻawi lākou i ka mana kūpono o ka kahe wai a me ke kaomi, e hōʻoia i ka hana pono o nā mīkini.

Lako Hana Hana
Ke hilinaʻi nei nā mea hoʻohana waiwai e like me nā forklifts a me nā cranes i nā ʻōnaehana hydraulic i hoʻomalu ʻia e nā pahu kuhikuhi kuhikuhi.Hoʻomaopopo kēia mau valve i ka holo ʻana o ka ʻōnaehana hydraulic me ka palekana a me ka maikaʻi.

Lako Hana
ʻO nā mea hana e like me nā excavators, loaders, a me bulldozers hoʻohana i nā ʻōnaehana hydraulic i hoʻomalu ʻia e nā kiwi hoʻokele kuhikuhi.Hoʻoponopono kēia mau valve i ka neʻe ʻana o nā cylinders hydraulic, e kōkua ana i ka hoʻoponopono ʻana i nā mea hoʻopili mīkini.

Lako Mahiai
Hoʻohana nā mea mahiʻai mai nā tractors a hiki i nā mea ʻohi i nā ʻōnaehana hydraulic i hoʻomalu ʻia e nā kiwi hoʻokele kuhikuhi.Hoʻoponopono kēia mau valve i ka neʻe ʻana o nā cylinders hydraulic, e kōkua ana i ka mana i nā hana mechanical like ʻole o ka mīkini.

Ka hopena
He mea koʻikoʻi ka hydraulic directional control valves o nā ʻōnaehana hydraulic i hoʻohana ʻia i kahi ākea o nā noi.Hoʻolālā ʻia lākou e hoʻomalu i ke kahe o ka wai hydraulic a hōʻoia i ka hana palekana a me ka maikaʻi o ka mīkini hydraulic.ʻO ka hoʻomaopopo ʻana i ke ʻano o ka hana ʻana o kēia mau valve a me nā ʻano like ʻole a me nā noi he mea nui ia no ka poʻe e hana ana me nā ʻōnaehana hydraulic.


Ka manawa hoʻouna: Mei-15-2023